Se mange flere rockfotos på Jørgen Angels hjemmeside


www.angel.dk

Hør Jørgen Angel fortæller om møderne med Led Zeppelin og mange af de andre store rocknavne i DRs P4 - Studie 4.

Fotograf Jørgen Angel

Som det er tilfældet med Led Zeppelin startede også Jørgen Angel sin karriere i Gladsaxe Teen Club. Udstyret med sin mors feriekamera blev Jørgen fra sidst i 1966 officiel fotograf for Teen Clubs Nyt og kom i den forbindelse til at fotografere en række af tidens største rock- og popnavne. Han fik lov at fotografere dem helt tæt på - oppe på scenen under koncerterne såvel som i omklædningsrummet bagefter. På den måde startede Jørgens karriere som en af verdens bedste rockfotografer

Jimmy Page og Fotograf Jørgen Angel er mødtes flere gange - her i 2006


Fra dengang i midten af 1960'erne og frem til 1983, hvor han valgte at stoppe som rockfotograf, fordi arbejdsmiljøet for rockfotografer efterhånden var så restriktivt, at det blev umuligt at tage gode billeder, har Jørgen taget over 50.000 billeder.

Og han har fotograferet dem allesammen: Yardbirds, Led Zeppelin, Deep Purple, Pretty Things, Eric Clapton, Jimmy Hendrix, The Who, Ten Years After, Alice Cooper, Black Sabbat, Sweet, Sex Pistols, Uriah Hep, ABBA, Gasolin, David Bowie, Paul Simon, Bob Marley, Brian Ferry, Nina Hagen, Savage Rose og mange, mange flere. Se mere på Jørgens hjemmeside: www.angel.dk, hvor der ud over de mange fantastiske fotos også er link til en række interviews med Jørgen, der fortæller om livet som rockfotograf.

Et par facts: