Bent Larsen, der i 1968 anmeldte "The New Yardbirds" i Teen Club Nyt, giver her en anmeldelse af Led Zeppelin Jam's koncert på jubilæumsaftenen.

Led Zeppelin Jam – et band i topform

Ved jubilæumskoncerten den 7. september 2008 på Egegård Skole mødte et talstærkt publikum op i strålende humør.

Som opvarmning til Led Zeppelin Jam blev der vist et diasshow med billeder af Led Zeppelin og andre musikere fra dengang i Teen Clubben tilsat underlægningsmusik fra 60´erne produceret af Jørgen Angel.

Præcis kl. 20.20 startede Led Zeppelin Jam koncerten. Man kunne fornemme, at bandet var sat særligt op til denne specielle begivenhed, og publikum fik også fuld valuta for pengene.

I første sæt fik vi numre som ”Communication Breakdown”, ”Heartbreaker”, ”Dazed And Confused”, ”Babe I´m Gonna Leave You”, og der var ikke et øje tørt da 13 årige Benjamin Fischermann kom med på trommer i ”Whole Lotta Love”. Balancen mellem rytmegruppen (Carsten Neumann – bas og Lars Mitch Fischermann, Benjamin Fischermann – trommer) og guitaristerne Henrik Tvede og Ivan Horn var perfekt - for ikke at glemme Alex Nyborg Madsen på vokal. Sidstnævnte lå i mange numre meget tæt på Robert Plant.

I pausen inden andet sæt blev der vist en studieoptagelse med Led Zeppelin fra marts 1969 optaget af DR i TV-byen.

Joh, publikum og alle vi gamle Teen Club folk var kommet i rette stemning.

I andet sæt fik vi flere af de kendte numre, bl.a. ”Ramble On” og ”Immigrant Song” og det var især spændende at høre duellerne mellem guitaristerne Henrik Tvede og Ivan Horn.

Lyden var imponerende flot og tydelig – så en stor tak til en superprofessionel lydmand.

Vi  blev heller ikke snydt for ”Rock And Roll”, hvor der var indlagt trommesoloer fra Lars Mitch Fischermann og Benjamin Fischermann, der fik publikum helt op tåspidserne. Senere kom ”Stairway To Heaven”, som udløste den største dialog bandet og salen imellem i form af fællessang.

Nå og så farvel og tak! Nej!!! To ekstranumre blev det til – og så var vi godt mætte.

Tak for en fed aften.

Læs om den første Led Zeppelin koncert nogensinde og Bents anmeldelse af "The New Yardbirds" i 1968 her

Historic Rock Event I
Led Zeppelin 40th Anniversary Tribute
1968 - 7. september - 2008 - Gladsaxe Teen Club - Egegård Skole

Søndag den 7. september 2008 strømmede publikum igen gennem dørene til Egegård Skole i Gladsaxe for at opleve stemningen og ikke mindst musikken fra et ægte Teen Club arrangment. Anledningen var helt speciel, idet en række af de gamle Teen Club medarbejdere havde fundet sammen igen for at fejre, at det var præcis 40 år siden Led Zeppelin (på det tidspunkt annonceret som "The New Yardbirds") havde sin verdensdebut i Gladsaxe Teen Club.

 

Det var virkelig fint at se den store opbakning til arrangementet - der var fuldt hus helt som i gamle dage.

Led Zeppelin Jam var helt fantastiske og virkede absolut inspirerede af at træde direkte i Led Zeppelins fodspor. Der var en utrolig stemning lige fra starten af aftenen, og orkesteret gav os alt vi kunne forvente og mere til.

Se den store fotoserie fra jubilæumsaftenen:

 

Eller se hele velkomsten til koncerten på video via nedenstående link: